Over

Home > Over Art of Training

Art of Training levert maatwerk in Microsoft Office.

Dit doen wij door het geven van trainingen en het ontwikkelen van applicaties welke op jouw doelen zijn afgestemd.

Opleiden tot Office-helden

Wij willen mensen helpen om controle te krijgen over hun Microsoft Office programma’s. We zien vaak dat kennis op dit gebied onvolledig en/of niet up-to-date is, waardoor er vaak onnodig veel tijd verloren gaat. Dit vinden wij niet alleen zonde van de tijd, energie en bijkomende frustraties, ook is het een gemiste kans om je bezig te houden met datgene wat je écht belangrijk vindt. Art of Training wil hier graag verandering in brengen door mensen op te leiden tot Office-helden.

Een Office-held (m/v):

•  pakt onbevreesd foutmeldingen aan;
•  genereert met gemak inzicht in (grote) hoeveelheden data;
•  maakt slim gebruik van de (nieuwe) functionaliteiten;
•  kent de structuur, zodat hij/zij in staat is om alle verkorte routes te vinden;
•  en is voor zijn/haar collega’s altijd de redder in nood.

Excelhelden
Logo_FSS_b200 x h138 pixels

“Lex is rustig, duidelijk en houdt me met de nodige dosis humor bij de les! Hij gebruikt duidelijke en heldere voorbeelden en maakt computeruitleg begrijpelijk.”

Rick | FSS Security

Maatwerk informatiesystemen ontwikkelen

Dankzij ons specialisme kunnen wij betaalbare informatiesystemen en toegankelijke Microsoft Office oplossingen op maat maken. Deze oplossingen kunnen van alles inhouden. In de regel kunnen wij voor alles wat jij kunt omschrijven een oplossing bedenken.

Wij maken regelmatig oplossingen voor:

•  Ondernemers: offerte- en facturatiesystemen, management dashboards
•  Account- en salesmanagers: CRM, salesforecasts en andere salestools
•  Vastgoed professionals: project- en portefeuille overzichten
•  Planners: automatisering van werkroosters, project- en urenregistraties

Benieuwd of jouw huidige systeem kan worden geautomatiseerd? Wil je geëxporteerde data uit andere informatiesystemen (zoals bijv. SAP of Oracle) automatisch verwerken tot een overzichtelijk management dashboard?  Of wil je een bestaand Microsoft Office systeem aanpassen?

Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek of neem contact met ons op.

 

Over_475x300
Mars Food logo. (PRNewsFoto/Mars Food)

“Uit analyse bleek dat er een tool nodig was om de customer sales forecast te integreren met de logistieke forecast, gebruikmakend van een nieuwe beknopte hiërarchie. Art of Training heeft hiervoor een mooie en een gebruiksvriendelijke Excel tool gebouwd.”

 

Youri Robeerst | Mars ITR Veghel

Klik hier voor meer referenties.

 

Lex Akkerman

Lex Akkerman

Microsoft Office Trainer / VBA Ontwikkelaar

Mijn verhaal

Ruim 10 jaar geleden heb ik Art of Training opgericht. Geloof het of niet, maar de aanleiding daarvan was de Sudoku-puzzel. Voor ik zelfstandig aan de slag ging, was ik werkzaam als applicatie-trainer voor een ‘computer learning centre’. Hier gaf ik trainingen in met name Excel, maar ook Word, Outlook, Acces en PowerPoint. Later volgde er ook Project en Visio trainingen. Ik vond het toen al leuk om mensen te zien groeien tijdens een training en om over de programma’s te praten. In de trein naar het werk had ik de gewoonte om lees verder..

het Sudoku-puzzeltje op te lossen. Ik merkte dat ik steeds hetzelfde deed en vond dat toen al een mooi klusje voor de computer. Destijds gaf ik in de Excel-trainingen al een korte introductie over macro’s. Ik heb me daar toen verder in verdiept zodat ik een ‘tool’ kon maken die het puzzeltje kon oplossen. Het kostte me een paar weken, maar uiteindelijk kon ik in Excel de Sudoku-puzzel invullen en op een knop klikken, en voila: opgelost! Ik was toen zowel een hobby rijker als armer. Sindsdien heb ik vele en uiteenlopende applicaties (tools) gemaakt, maar ik heb nooit meer een Sudoku-puzzel ingevuld…

Niet veel later besloot ik om Art of Training op te richten en Microsoft Office trainingen te gaan geven op elk kennisniveau, dus ook programmeertrainingen. De Sudoku-tool maakte de weg vrij voor vele applicaties, welke ik meestal in Excel met behulp van Visual Basic for Applications (VBA) ontwikkeld heb. En ook informatie-oplossingen in Access. Het komt ook regelmatig voor dat het een combinatie is van meerdere applicaties. Bijvoorbeeld een Access-database waarin gegevens moeten worden verwerkt in een Word-document die als pdf wordt opgeslagen en vervolgens als bijlage in een email-bericht wordt opgenomen.

In de loop der jaren is applicatie-ontwikkeling een steeds grotere rol voor mij gaan spelen. Toch vind ik het nog steeds leuk om mensen te leren werken met computers. En nuttig, want zo kan ik het geven van training en het maken van applicaties mooi blijven afwisselen.

Wil je nog meer van mij weten? Bekijk dan mijn LinkedIn profiel of neem direct contact met mij op door te bellen naar 073 20 32 166 of een e-mail te sturen naar: lex@artoftraining.nl.