Training Excel Basis kennismaken met excel

Home > Trainingen > Microsoft Excel trainingen > Training Kennismaken met Excel

Training Kennismaken met Excel

Duur: 1 dag
Trainingsniveau: Basis
Voorkennis: Geen voorkennis vereist
Open Training: € 299,- p.p. (inclusief arrangement)
Bedrijfstraining: € 749,50 (max. 8 personen)
AOT_16_Website_Afbeelding 2_b475 x h300

Inhoud training
Tijdens de klassikale basistraining Kennismaken met Excel leer je alles over de structuur en werkwijze van Excel. Na een theoretische introductie ga je aan de slag met praktische oefeningen waarmee je onder andere leert wat het verschil is tussen formules en functies, hoe je probleemloos kunt printen en hoe je sneller kunt werken met behulp van datumnotaties en berekeningen.

Verder leer je om gemakkelijk inzicht te krijgen in grote hoeveelheden data door slim gebruik te maken van voorwaardelijke opmaak en kan je na de training fatsoenlijke grafieken maken.

Programma
08:30 – 09:00 Ontvangst
09:00 – 12:00 Kennismaken met de opzet en structuur van Excel
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 16:00 Leren werken met grafieken, afdrukinstellingen en meer

Naslagwerk
Om ervoor te zorgen dat alle opgedane kennis niet verloren gaat, krijg je van ons een uitgebreide hand-out van de training mee. Zo kun je later opzoeken hoe ‘het ook alweer moest’ en handige sneltoetscombinaties terugvinden.

Certificaat
Als bewijs van deelname ontvang je na de training een certificaat.

Onderdelen die o.a. worden behandeld:

    Het lint: tabbladen en logische groepen
    Werkbladen, Werkblad snelle toegang, statusbalk etc.
    De Backstage-knop, Opties Excel
    Navigatiemogelijkheden
    Selecteren en aanpassen van (een reeks) cellen, kolommen en rijen
    Celeigenschappen en getalnotaties
    Reeksen automatisch doorvoeren
    Datumnotaties
    Verschil formules en functies
    Diverse functies waaronder de SOM en ALS functie
    (Voorwaardelijke) opmaak
    Grafieken maken, aanpassen en opmaken
    Absolute en relatieve celverwijzingen
    Werken met lijsten en tabellen
    Afdrukinstellingen

logo-cmp_100x200

“Ik heb de basistraining Excel met veel plezier doorlopen. De training verliep in een ontspannen sfeer met de nodige humor en met voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Door het volgen van deze training is het voor mij als leek mogelijk geworden om een weliswaar eenvoudige spreadsheet te bouwen. Het meest belangrijke is misschien wel dat ik dit ook leuk ben gaan vinden en er niet meer voor huiver om er mee aan de slag te gaan.”

Theo van Dijck | Claassen, Molenbeek & Partners

Open training

Wanneer je graag jouw Excel vaardigheden wilt verbeteren, maar niet genoeg collega’s hebt om samen met jou een bedrijfstraining te volgen, kun je je individueel inschrijven voor een klassikale training. Je komt dan in een klas van cursisten uit allerlei verschillende organisaties terecht.

Tijdens deze training leer je van één van onze Office helden hoe je makkelijker en efficiënter met MS Office kunt werken en zorgen wij voor uitstekende klassikale faciliteiten.

Het arrangement
Het arrangement van de training bestaat uit onbeperkt koffie en thee, versnaperingen en een lunch. De lunch mag je zelf samenstellen en er wordt uiteraard rekening gehouden met jouw specifieke dieetwensen. Tevens bieden wij je de gelegenheid om na afloop van de training vragen te stellen en/of na te praten tijdens onze netwerkborrel.

In deze training is cursusmateriaal, apparatuur en een hand-out als naslagwerk van de training inbegrepen.

Bedrijfstraining

Kunnen jij en je collega’s wel een opfriscursus in Microsoft Office gebruiken? Of willen jullie simpelweg slimmer en sneller in Microsoft Office leren werken? Kies dan voor een bedrijfstraining.

De bedrijfstraining is geschikt voor een groep van maximaal 8 personen. Bij meer dan drie cursisten is deze training al goedkoper dan een open training. De inhoud, datum en locatie van deze training kan volledig op maat worden gemaakt.

In deze training is cursusmateriaal, apparatuur en een hand-out als naslagwerk van de training inbegrepen.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wij geven bedrijfstrainingen in: