Training Excel Expert Programmeren met macro’s in VBA

Home > Trainingen > Microsoft Excel trainingen > Programmeren met macro's in VBA

Training Programmeren met macro’s in VBA

Duur: 1 dag
Trainingsniveau: Excel Expert
Voorkennis: Gevorderd
Open Training: € 499,- p.p. (inclusief arrangement)
Bedrijfstraining: € 1.099,- (max. 8 personen)
Zelf programmeren in Excel met VBA

Inhoud
Tijdens de klassikale training Programmeren met macro’s in VBA maak je kennis met de basisprincipes van programmeren middels de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA). Zo leer je zelf macro’s schrijven in Excel. Wanneer je deze programmeertaal machtig bent kun je alle applicatieprogramma’s van Microsoft Office automatiseren of uitbreiden met eigen functionaliteiten. Om het je gemakkelijk te maken is deze training volledig gericht op VBA in Excel. Zo leer je hoe je met behulp van macro’s zelfstandig routinehandelingen kunt automatiseren en eenvoudige programma’s maken. Tevens ken je na de training het potentieel van de programmeeromgeving van Excel.

Veel bedrijven gebruiken standaard softwarepakketten of laten dure custom software bouwen omdat ze het maken van offertes, planningen, facturatie e.d. willen automatiseren. Maar met VBA kun je deze systemen helemaal zelf bouwen dankzij je nieuwe kennis van Excel! Zo kun je het systeem helemaal naar je eigen zin maken.

Programma
08:30 – 09:00 Ontvangst
09:00 – 12:00 Training: Macro’s opnemen en aanpassen
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 16:00 Training: Zelf programma’s maken met de VB editor

Naslagwerk
Om ervoor te zorgen dat alle opgedane kennis niet verloren gaat, krijg je van ons een uitgebreide hand-out van de training mee. Zo kun je later opzoeken hoe ‘het ook alweer moest’.

Onderdelen die o.a. worden behandeld:

Introductie Visual Basic for Applications (VBA)
Basisprincipes programmeren
Leren werken in de Visual Basic Editor (VBE)
Een macro opnemen en aanpassen in Excel
Code bekijken en wijzigen
Zelf interactieve knoppen maken in Excel
Cellen wijzigen met macro’s
Functies plaatsen in cellen met VBA
Hoe gebeurtenissen (Events) in Excel werken
Alles over variabelen en constanten
Sequentie, iteratie en selectie
Veelgebruikte objecten (Selection, Range)
Foutopsporing en foutcorrecties
Beveiligen van werkmap, macro en code

Certificaat
Als bewijs van deelname ontvang je na de training een certificaat.

Open training

Wanneer je graag jouw Excel vaardigheden wilt verbeteren, maar niet genoeg collega’s hebt om samen met jou een bedrijfstraining te volgen, kun je je individueel inschrijven voor een klassikale training. Je komt dan in een klas van cursisten uit allerlei verschillende organisaties terecht.

Tijdens deze training leer je van één van onze Office helden hoe je makkelijker en efficiënter met MS Office kunt werken en zorgen wij voor uitstekende klassikale faciliteiten.

Het arrangement
Het arrangement van de training bestaat uit onbeperkt koffie en thee, versnaperingen en een lunch. De lunch mag je zelf samenstellen en er wordt uiteraard rekening gehouden met jouw specifieke dieetwensen. Tevens bieden wij je de gelegenheid om na afloop van de training vragen te stellen en/of na te praten tijdens onze netwerkborrel.

In deze training is cursusmateriaal, apparatuur en een hand-out als naslagwerk van de training inbegrepen.

Bedrijfstraining

Kunnen jij en je collega’s wel een opfriscursus in Microsoft Office gebruiken? Of willen jullie simpelweg slimmer en sneller in Microsoft Office leren werken? Kies dan voor een bedrijfstraining.

De bedrijfstraining is geschikt voor een groep van maximaal 8 personen. Bij meer dan drie cursisten is deze training al goedkoper dan een open training. De inhoud, datum en locatie van deze training kan volledig op maat worden gemaakt.

In deze training is cursusmateriaal, apparatuur en een hand-out als naslagwerk van de training inbegrepen.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wij geven bedrijfstrainingen in: